Informace od zdravotní sestry

MENU

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  
Diskuze

NASLOUCHÁTKO K TELEVIZI

 Petr Kuchta  11.4.2024 12:49

Dobrý den. Potřebuji poradit měl bych zájem o bezdrátová sluchátka k televizi KTS3P moje ztráta sluchu podle ORL vyšetření je celkově 86,7% budou pro mě vyhovující nebo jsou na trhu ještě jiné děkuji za odpověď

Odpovědět

Odpověď

Re: Naslouchátko k televizi
 PAVEL ŠRÁMEK

Pořídili jsme otci před 9lety sluchátka od firmy SENHEISER typ SET900,která umožňují poslech TV a lze zapnout volbu tak ,že slyšíte i zvuky okolí, osob nebo mobil.telefonu .Lze vzít sebou po nabití do divadla , na úřad atd. SET kromě sluchátek obsahuje vysílač ,která slouží zároveň jako nabíjecí stanice sluchátek.Vysílač se připojí k TV buď do sluchátkového výstupu nebo je lépe použít výstup z TV pro optický kabel a dokoupit FiiO D03K TAISHAN - DAC převodník ,který se zapojí na optický výstup TV a z výstupu převodníku se připojí vysílač signálu pro sluchátka . U TV Samsung LCD ,kterou máme (cca 9let stará) totiž při připojení do výstupu na sluchátka (JACK 3,5mm) došlo k vypnutí zvuku hlavních reproduktorů TV ,takže ostatní nic neslyšeli . Řešením bylo připojení přes optický výstup a přes DAC převodník ,pak funguje i TV i vysílač pro sluchátka.
Nevýhoda je , že SET 900 stojí cca 7000,-Kč , ale zase funguje super. Lze nastavit vyvážení hlasitosti více vlevo nebo více vpravo ,záleží ,které ucho hůře slyší. Asi po 4 letech jsme museli vyměnit ve sluchátkách akumulátor (uváděná životnost 1-2roky) .Nyní po 9letech zjišťujeme potřebu sluchátka zaslat do servisu, protože při točení knoflíkem hlasitosti dochází občas k "praskavým nepříjemným zvukům" a někde bude v kloubech opotřebený kontakt - sluchátka se při rozevření mají zapnout , což signalizuje LED dioda a nyní občas vynechává a nezapne nebo až po několikerém pohýbání k sobě / od sebe. Odhaduji , že bude potřeba vyčistit dráhy kontaktů a zase koupit nový akumulátor pro sluchátka (typ BA300 cena cca 820,-Kč ).Prostě kvalita něco stojí ,ale jinak spokojenost, každodenně používáno v průměru 2hodiny .P.S. -někdo psal ,že pořídil sluchátka bezdrátová ,kde je zapojil do sluchátkového výstupu na TV - jak jsem psal , u nás to po připojení zároveň vyřadí hlavní repro TV ,takže ostatní zdraví už nic neslyší . Toto řešení je vhodné pouze pro jednoho účastníka TV .

Přiložený obrázek | Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Naslouchátko k televizi

 Jiří Šolc

V mém věku mám již cca 20% ztrátu sluchu. Často nerozumím rychle mluvícím lidem a nebo mluví-li více lidí najednou. Hlavní problém je pro mne poslech televize. Často slyším hlasitě hudbu a mluvené slovo zaniká. Při sledování TV bych potřeboval zesílit zvuk ale ostatním to vadí.
Moje televize nemá vývod na připojení konektoru sluchátek. Potřeboval bych sluchátka na obě uši se zesilováním zvuku přes mikrofon. Doporučte mi prosím vhodný výrobek.
Děkuji
Jiří Šolc

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Starkey amp

 Vojtěch

Dobrý den,mám zájem o nabízené sluchátko Starkey AMP Děkuji.Mobil:774154380

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS