Informace od zdravotní sestry

HLAVNÍ STRÁNKA

  

REFLUX

  

TĚHOTENSTVÍ

  

KOLONOSKOPIE

  

MENOPAUZA

  

Léky

Tezeo 40 zkušenosti

Tezeo 40 zkušenosti

Napsala: Svobodová M. / počet komentářů: 0

Telmisartan, prodávaný mimo jiné pod značkou Tezeo, je lék používaný k léčbě vysokého krevního tlaku, srdečního selhání a diabetického onemocnění ledvin. Je to rozumná počáteční léčba vysokého krevního tlaku, která je k dispozici zdarma. Lék Tezeo se vydává na lékařský předpis a jeho doplatek je 0 Kč. Užívá se ústy. Ve srovnání s jinými léky ve své třídě má Telmisartan relativně vysoké dávkování, v průměru 80 mg/den. Mezi časté nežádoucí účinky patří infekce horních cest dýchacích, průjem a bolesti zad. Závažné vedlejší účinky mohou zahrnovat problémy s ledvinami,

Tebokan - příbalový leták

Tebokan - příbalový leták

Napsala: Svobodová M. / komentářů: 0

Příbalový leták volně prodejného léku Tebokan.

Citalec

Citalec

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 2

Antidepresivum Citalec obsahuje účinnou látku citalopram. Lék působí na centrální nervový systém, ale nenarušuje pohyblivost, intelektové funkce a nepůsobí tlumivě. Citalec (citalopram) je určen k léčbě

Glauberova sůl na očistu těla

Glauberova sůl na očistu těla

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 2

Glauberova sůl se používá k detoxikaci organismu a jako projímadlo. V Německu je s oblibou využívána ke komplexním detoxikačním a dietním kúrám v sanatoriích pro redukci hmotnosti.

Fortrans před kolonoskopií

Fortrans před kolonoskopií

Napsala: Vinšová S. / komentářů: 2

Kolonoskopické vyšetření umožňuje lékaři prohlédnout celý vnitřek tlustého střeva - od konečníku přes celý tračník až k dolnímu konci tenkého střeva. Díky tomu může lékař pozorovat zánětlivou tkáň,

Vitamín B

Vitamín B

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 2

Dříve se označení vitamín B bralo jako jeden vitamín, podobně jako vitamín C nebo vitamín D. Název byl však ve svém původním významu zrušen a nahrazen termínem B vitamíny, vitamín B-komplex, případně

Omeprazol a alkohol

Omeprazol a alkohol

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 0

Omeprazol je inhibitor protonové pumpy používaný při poruchách trávení, jako jsou žaludeční vředy, gastroezofageální reflux, gastrointestinální reflux, dyspepsie, laryngofaryngeální reflux a Zollinger-Ellisonův

Náhrada za Detralex

Náhrada za Detralex

Napsala: Vinšová S. / počet komentářů: 3

Detralex patří do skupiny takzvaných venofarmak. Tuto skupinu zastupují v současné době následující léky: CYCLO 3 FORT, GLYVENOL, CILKANOL, GINKOR FORT, ASCORUTIN, VENORUTON, ANTISTAX, případně ANAVENOL.

LISTOVÁNÍ
1 | 2   Další

Diskuze

Tezeo 40 zkušenosti

 Miloslava Šponiarova  29.11.2022 1:52

Dobrý den, zajímalo by mě proč u mě došlo ke změně léků na tlak byl mi předepsán lék Prestarium NEO 5mg na dporučení jsem podstoupila vyšetření TK HOLTREM A BYL MI NAPSÁN LÉK Tezeo 40 mg z jakého důvodu tento lék má mnoho vedlejších účinků z kterých mám obavy. Děkuji za odpověd . Šponiarová Miloslava.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Omeprazol Stada 20 mg příbalový leták

 Alena Kamenska  16.9.2022 13:38

Jsem mesic po liposukci žaludku a dnes mám bolesti břicha a zad a mám pocit na zvracení. Kolik tablet Omeprazolu mohu užít. Již jsem spolkla 2 tablety. Děkuji za odpověď. Kamenska Alena.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak dlouho užívat tebokan

 Dagmar  6.5.2020 8:56

Doktorka mě doporučila užívat Tebokan 2měsíce a jestli si myslím,že mě vyhovuje,tak si ho mám koupit opět.Užívala jsem na motání hlavy(asi blokace páteře¨),nebylo prokázáno BPPV.Jinak užívám Stacyl a přes léto Detralex.Ráda by jsem znala názor někoho jiného na dlouhodobé užívání.Děkuji za zkušenosti s užíváním

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Citalec

 Eva Mičánkova  3.11.2021 6:11

Dobrý den. Začala jsem užívat citalec. Prvních 14 dnů mi dala paní doktorka 10mg,a teď mě to od pondělí na 20 mg.Chci se prosím zeptat kdy začnu cítit trošku úlevu. Děkuji mnohokrát. V nočních hodinám trpím poruchou strachu a už bych se chtěla trošičku vyspat a být v klidu. DEKUJI

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Lék citalec

 Petra Netopilova  20.1.2020 20:09

Dobrý večer chci se zeptat: přítel je vyléčený alkoholik již 10 let vůbec nepije, užívá lék citalec.Zajima mě jestli toto antidepresivum má vliv na sex přesněji řečeno na erekci. Pokaždé když se milujeme má problém se zasunutím a erekcí.Ud mu dostatečně nestojí tak aby ho mohl zasunout do pochvy.Dekuji za odpověď Petra

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Glauberova sůl očista těla

 VLASTA  18.4.2018 15:39

Mám plíseň na nehtách u nohou i šlapkách a prstech. Slyšela jsem, že jsou dobré koupele nohou s Glauberovou solí! Je to pravda ?Děkuji Vlasta

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolest v krku po přípravku fortrans

 Vladislava Bílá  2.6.2019 0:38

Ve čtvrtek jsem byla na kolonoskopií a pak jsem měla bolest v krku a hučení v uších. Bolest v krku se stále zhoršuje a nemohu spát, polykat. Už jsem použila zatím verde, kloktala šalvějí, ale je to čím dál horší. Děkuji za odpověď. Bílá

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak dlouho

 marie kuczerova  14.5.2018 15:21

jak dlouho uzivat vitaminy bkomlex horcik za odpovet dekuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Xarelto a užívání Omega 3 + Vitamin K

 Hana Al-Haidaryová  22.7.2022 15:04

Dobrý den,
užívám 1x denně Xarelto 10 mg a zároveň Omega 3 + vitamin K.(2 kapsle denně)
Prosím o sdělení, zda můžu dál užívat bez zdravotních potíží?
Děkuji za názor.AlH.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Warfarin a Detralex

 Lisák  24.9.2019 11:31

/Dobrý den,
myslím, že v předchozím seznamu v podstatě náhrady za Detralex chybí ještě volně prodejný doplněk stravy a to "Varixinal". Užívám jej přes deset let a jsem sním velmi spokojen.
Warfarin má více rizik které se ale dají dohledat pouze u výrobce a to: blokuje enzym který zajišťuje vstřebávání vápníku z krve do kostí a také způsobuje hemoradickou mrtvici.V podstatě na jednu stranu nám ředí krev a na druhou ucpává cévy.V důsledku nutnosti podstoupit operaci jsem nahodile na sobě zjistil ještě jednu nepříjemnost kterou mi Warfarin způsobuje.Při užívání Warfarinu mě krevní tlak kolísá v rozmezí-ve dne až 198/122 a v noci 105/58. Kvůli operaci jsem byl převeden na injekce Clexane. Protože musely být provedeny dvě operace s odstupem cca 28 dní tak jsem injekce dostával po dobu osm týdnů. Po cca 14 dnech podávání injekcí se krevní tlak ustálil na cca 126/78 a tak potom zůstal až do opětovného nasazení Warfarinu. (krevní tlak jsem si měřil přístrojem Omron M4 od začátku prosince 2018 průběžně až do konce května 2019, operace byly prováděny v březnu 2019) Nyní po nasazení Warfarinu je krevní tlak zas špatný. Zeptám se, mohl by to být důvod pro změnu warfarinu za jiny lék, např. Pradaxu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Lecba bez antidepresiv

 daveeen  11.9.2018 16:47

Dobry den. Chtěl bych se zeptat na nejakou alternativni lecbu uzkosti bez antidepresiv. chtěl bych je pomalu vysadit a ruzne jsem hledal co a jak a narazil jsem na tohle drkh.cz/produkt/tran…
Myslíte, že je to tak silné, že by to mohlo pomoci?
a co nějaké bylinky?
Nebo jiné tipy
Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak dlouho lze užívat wobenzym

 Josef  21.10.2018 10:40

1/Dobrý den, prosím o odpověď jak dlouho lze užívat Wobenzym při zánětlivém dlouhodobém onemomocnění páteře?

2/Jak dlouho lze užívat Wobenzym na imunitu - angina, a podobné choroby

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Wobenzym u dětí

 Eva  4.12.2017 22:16

Moc děkuji za pěkně sepsaný článek o wobenzymu. Hledala jsem přesně něco takového pro svou kamarádku. Má neustále nemocé děti. Mým dětem wobenzym moc pomohl a nejen jim, ale i mě.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět


Nové příspěvky

Zalehlé ucho a točení hlavy

 Cempírek  30.1.2023 22:31

Zalehlé obě uši musíte řešit jedině s lékařem v ordinaci ORL. Pokud nepomohla jedna návštěva, musíte absolvovat další u jiného lékaře ORL.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Zalehlé ucho a točení hlavy

 BělaHrůzová  30.1.2023 20:26

Manžel 72 let,již 3 měsíce trpí stálým zalehnutím obou uší a závratěmi.Byl na ORL,jen hůře slyšímá naslouchátko,uši čisté,Vysoký tlak léčen praktickou lékařkou Betaxa,Tanatril,Cynt,Indap hodnoty po celý den bez velkých výkyvů.Co podniknout dále? Děkuji za odpověď Běla Hruzová

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Operace očí - zkušenosti s klinikou Horní Počernice

 Aneta  12.1.2023 15:34

To dobře znám Dito, mě se po porodu taky zrak zhoršil a řešila jsem to s lékařem na klinice v Horních Počernicích a ten mi doporučil metodu relex smile a výsledkem je, že dioptrie mám na nule a vidím velmi dobře.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Infrasauna

 Cempírek  12.1.2023 8:43

Pravidelné používání infračervené sauny při nízké teplotě může pomoci při prevenci a léčbě geriatrické křehkosti. Kromě úspěšného snížení klinické geriatrické křehkosti bylo objeveno mnoho dalších zjištění týkajících se zdraví srdce, cukrovky a degenerativních stavů mozku.
Volte teplotu v rozmezí od 50 do 60°C a vydržte 15 minut. Po saunování zaujměte polohu na zádech a zabalte se na 30 minut do přikrývek. Ujistěte se, že jste se před, během a po saunování dobře napil čisté vody. Při vstupu a výstupu ze sauny by měla být přítomna další tělesně zdatná osoba.

Zdraví Cempírek!

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Infrasauna

 Ludvík  11.1.2023 22:42

Léčím se s vyšším tlakem a jsem 12 let po operaci refluxu, který se u mne opět projevuje.
Bude mi letos 80 lůet, jsem soběstačný a snažím se udržovat v kondici.
Je pro mne infrasauna kterou mám doma vhodná?
Navštěvuji občasd i saunu ppři plaveckém bazénu , páru.
Děkuji za info.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Reflux jícnu - dieta

 Marian  29.12.2022 20:34

Dobry vecer Pavle.Ja mam BP tiez 3roky.Stale mam problemi.Je to hrozny stav.Beru 2xnolpazu a 3xitoprit a ziadne zlepseni.Raz za rok chodim na gastro na hadicu Vystriedal som troch lekarov.Uz neviem co mam jest.Spavam v plosede mam postel pod hlavu podlozenu o 5cm a 3 vankuse.Zubudim sa vzdy u nohu postele.Neviem ci sa to da operovat.Lekari vravia ze na operaciu to nieje.CHcel by som sa skontaktovat s niekym kto tuto operaciu postupil a jak sa po nej citi.Cital som jednu recenziu a ten dotycny pisal ze banuje ze operaciu nepostupil skor.Drzim palce vsetkym.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Odebírat naše novinky

Nové články

UzdravímSe!

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS